Rust? Graag!

Juist nu alles zich binnenshuis afspeelt, kan je er enorm tegenaan lopen. Al die spullen… Het lijkt wel of je huis binnen no time nog meer ontregeld is, dan voor Corona. Misschien baal je wel omdat  dat jij nu de hele tijd de spullen moet opruimen die de rest van de family van zich afgooit. Dat ze gewoon niet snappen dat je vieze kleren ook in de wasmand kan doen 🙂  Nou ja dat soort irritaties kennen we denk ik allemaal wel…

Misschien baal je wel dat je tóch niet eerder bent begonnen met ontspullen. En nu is het zéker niet het moment toch?  Minimaliseren begint bij bewustwording en het zetten van een eerste stap. Misschien kunnen de onderstaande vier dingen je net hét zetje in de rug geven, om aan de slag te gaan!

  • Als je minder spullen in huis hebt, dan gaat je huishouden veel gemakkelijker. Je hoeft minder op te ruimen, minder schoon te maken, minder lang te zoeken. Het is een cliché, maar een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Dat geeft rust.

  • Als je minder spullen hebt, dan heb je minder keuzestress. Wat je hebt, gebruik je. Denk ook even aan de kledingkast; je hoeft niet lang te twijfelen, want die paar setjes kleding staan je goed en zitten je lekker. Het neemt je minder in beslag, je ervaart rust.

  • Je doet niet meer mee aan de wedloop; je hoeft geen spullen meer te kopen omdat anderen om je heen die spullen ook hebben. Je laat je leiden door wat voor jou van belang is. Dat geeft een tevreden, positief gevoel. Dat geeft rust.

  • Je hoeft niet langer op koopjesjacht. Je doet het niet langer fout als je die aanbieding laat liggen. Je bespaart juist geld, want je koopt sowieso minder. Je spaart tijd uit, want nadenken over ‘wat je allemaal wilt kopen en hoeveel geld daarvoor nodig is’, wordt steeds minder van belang. Je gaat een middag weg met je dochter, in plaats van de winkelstraat door. Je ervaart rust.

Vooral vrouwen zijn er goed in om taken te stapelen; we leggen onszelf heel veel dingen op. Dat bouwt druk op. Ook nu. Terwijl dat lang niet altijd hoeft. Je kan de prioriteiten ook anders leggen. En het heeft helemaal geen zin om jezelf continu met andere moeders te vergelijken ‘bij wie het allemaal vanzelf lijkt te gaan’.  Als je verandering wilt, dan moet je andere keuzes maken. Misschien wel juist in deze Corona-tijd. Ik las vandaag de volgende vraag:

Welke normale dingen vind je belangrijk genoeg om te behouden als het normale leven weer terugkeert?

Een rommelig intensief huishouden, altijd maar opruimen of gek worden van ál het speelgoed is vast niet wat je straks in het normale leven wilt overhouden. Nu je deze hele tip hebt gelezen, heb je vandaag de eerste stap al gezet. Goed bezig. Geïnspireerd? Kijk dan bij het archief voor nog veel meer tips om meteen lekker aan de slag te gaan!

Winkelwagen