Sinds wij minimaliseren…

Oh wat is er veel veranderd met negen jaar geleden toen we besloten met ‘minder-is-meer’ te gaan leven. Ik ben opgegroeid in de jaren negentig. Niks was te gek. Alles kon… Zelfs een extra lening voor het paard van je dochter đŸ™‚

Mijn cirkel was heel groot. Ik dacht ook dat ik meer nodig had dan dat ik daadwerkelijk nodig heb. Gaandeweg ons minimaliseerproces leerde ik dat beetje bij beetje. Mijn grote ecologische voetafdruk wordt elke dag een beetje kleiner.  Door gewoon domweg keuzes te maken en dingen niet meer aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Allerlei verschillende schoonmaakmiddelen voor verschillende oppervlaktes en ruimtes

  • Etenswaren zoals slasaus (das gewoon aangelengde mayo – Keuringsdienst van waarde) of

  • Yokidrink (beetje yoghurt – ranja – en water roeren)

  • Haarproducten zoals conditioner, sprays

  • Natte wc-doekjes (ja echt, die gebruikte ik negen jaar geleden voor de kids)

  • Cadeaupapier (hergebruik it is)

  • Feestservetten (nu al 7 jaar met dezelfde roodgeblokte wasbare variant)

  • Woonwinkelaccessoires (elke maand zijn er toch weer nog leukere in de winkel te koop dan jij net hebt gekocht)

  • (Water) Ballonnen (echt een no-go in huize van den Berg, sorry kids)

Nou je snapt, ik kan nog wel effe doorgaan. Vul jij aan?

Winkelwagen