Speelgoed opruimen kost veel tijd

 

In  een vakantieperiode als (kleine) kinderen thuis zijn, kan je het gevoel hebben de héle tijd op te moeten ruimen. Speelgoed overal…Bedenk: wil je dat eigenlijk wel? Hoeveel tijd gaat er in het samen opruimen van het speelgoed zitten? Is dat het je waard?

Neem zo’n speelgoedkeukentje als op de foto. Als jij degene bent die het aan het eind van elke dag weer bij elkaar moet zoeken -terwijl je kinderen er amper écht mee spelen- is het maar de vraag of je zo’n keukentje moet hebben. Zeker als ze de ingrediënten meer rond laten slingeren dan dat er mee wordt gekookt.

Tip: kijk vandaag eens vanuit die optiek naar het speelgoed van je kinderen. Is er speelgoed bij dat veel tijd van je vraagt om het elke keer weer op te ruimen? Spelen de kids daar wel écht mee? Zo niet: zet het deze vakantie periode gewoon eens een tijd je weg en kijk wat er gebeurt. Missen ze het?

Want het mooiste speelgoed is geen speelgoed!

En ben je toch lekker bezig? Kijk meteen eens naar speelgoed dat incompleet is en waar om die reden niet meer mee wordt gespeeld. Probeer het compleet te maken. Zo niet: dan kan het weg.

Winkelwagen