Tip 148: Hoera!

Deze week vieren we dat ‘het verbod op gratis plastic tasjes’ een jaar bestaat. Voor 1 januari 2016 gebruikten we in Nederland op jaarbasis ongeveer 3 miljard plastic tasjes. Dat betekent ongeveer 170 stuks per consument. Het overgrote deel van de mensen neemt nu zelf een boodschappentas mee naar de winkel. Dat heeft dus al veel tasjes uitgespaard. Of eigenlijk: met elkaar hebben we heel veel grondstoffen (aardolie) bespaard. Dat zoiets simpels zo’n groot effect heeft, geweldig!

Op de foto zie je mijn leren boodschappentas. Die heb ik nu ongeveer zes jaar. Je zou kunnen zeggen dat ik daarmee al 6 x 170 tasjes heb uitgespaard. Maar dat is niet helemaal waar, want ook ik vergat en vergeet mijn tas weleens. Het verbaasde mij in de afgelopen maanden dat ik regelmatig een papieren zak kreeg aangeboden. Zo een die van alle kanten met inkt was bedrukt. Tja, ook dat is milieubelastend, ook dat is afval. Daar schieten we natuurlijk niet zoveel mee op. Ik heb die zakken daarom gewoon afgeslagen. Die paar spullen kunnen ook wel in de hand mee.

Hoe is het jullie vergaan? Missen jullie het plastic tasje? Hoe pakken jullie dat aan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.