Tip 155: Meer bakken met minder bakspullen

Ik ben gek op bakken. Ik bak twee broden per dag en een paar keer per week (kruid)koek. In het weekend maak ik ook nog weleens taart. Het is niet alleen lekker, maar het voorkomt ook afval. Reken maar uit hoe dat gaat met het brood. Het lijkt niet veel, maar het zijn twee plastic broodzakken per dag. Dat zijn er ruim 700 per jaar! Alle beetjes helpen…

Minder bakspullen
Lange tijd dacht ik dat ik veel bakspullen nodig had. Denk aan verschillende cakeblikken, taartvormen, spatels en kwastjes. Maar het meeste bleef onaangeroerd liggen in het keukenkastje. Ik heb alle benodigdheden geminimaliseerd tot een basisuitzet. Alles wat ik gebruik ligt voor het grijpen, ik kan direct beginnen. Dat kan ik iedereen aanraden: houd ruimte in een aanrechtkastje en zorg dat de spullen die je veel gebruikt vooraan liggen. Het ligt enorm voor de hand, maar in veel keukens lijkt men dat te vergeten…

Klein project
Bakspullen minimaliseren is een voorbeeld van een ‘klein project’. Makkelijk af te ronden en het geeft direct resultaat. Dus mocht je vandaag nog willen beginnen met minimaliseren…

Nu we het er toch over hebben: hoeveel bakspullen hebben jullie?

Winkelwagen