Tip 161: De kringloopbak

Roep tijdens het minimaliseren de ‘taxateur’ in jezelf wakker. Beoordeel alle spullen in huis. Neem een voorwerp in handen en stel jezelf de vraag: gebruik ik dit graag en vaak? Zo niet, dan kan het weg. Daarmee bedoel ik niet: gooi maar in de kliko. Dat is zonde van de grondstoffen. Iets gaat pas bij het restafval als je het niet meer kan repareren. Geef spullen zoveel mogelijk een tweede kans. Geef het bijvoorbeeld weg aan een ander. Of breng het naar de kringloopwinkel.

Zet een bak klaar
Ik heb in de afgelopen jaren veel opgeruimd, ons huishouden is geminimaliseerd. Desondanks kom ik nog regelmatig spullen tegen die weg kunnen. Die leg ik neer op een speciaal plekje in de garage, een beetje uit het zicht. Eens in de zoveel tijd lever ik die spullen af bij de kringloopwinkel. Thuis spaar ik die spullen op in een ‘kringloopbak’. Dat werkt prettig: als je genoeg hebt verzameld, breng je het weg. Ik wil ook voorkomen dat anderen weer spullen uit de bak halen. Weg is weg. Daarom nogmaals het advies: leg die bak niet in het zicht.

Hebben jullie wel eens spullen teruggepakt, waarvan je in eerste instantie afscheid had genomen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.