Tip 164: Minimaliseren kan op veel manieren…(deel 2)

Voordat ik begon met minimaliseren, heb ik er eerst veel over gelezen op internet. Denk aan blogs en ervaringsverhalen, maar ook aan tips en compleet uitgewerkte methodes. Ik had al vrij snel door wat bij mij wel of niet ging werken. Daarom ontwikkelde ik de Op Orde-methode. Ik kan natuurlijk niet voor jou bepalen wat werkt, maar er zijn naast de Op Orde-methode nog meer methodes waar je uit kunt kiezen. (Bijna allemaal overgewaaid uit Amerika, vandaar die Engelse benamingen.)

Vandaag: The 90/90 rule

Als je iets de afgelopen 90 dagen niet hebt gebruikt en je bent er haast zeker van dat je het de komende 90 dagen ook niet gaat gebruiken, dan kan het weg. Naar vrienden en familie of bijvoorbeeld naar de kringloopwinkel. In elk geval: je huis uit!

Bij deze aanpak gaat het niet zo zeer om die 90 dagen. Misschien spreek je met jezelf 120 of 103 dagen af. Het gaat om de bewustwording. Wat maakt het, dat wij vast zitten aan spullen die we niet daadwerkelijk gebruiken of waardevol vinden in ons leven?

Zou deze aanpak voor jou werken?

Winkelwagen