Tip 297: Voorraad of kastvulling?

De feestmaand december ligt alweer even achter ons. Het is zo’n periode waarin we extra boodschappen in huis halen (of krijgen). Vaak producten die iets luxer zijn dan normaal. Denk maar even aan de inhoud van het kerstpakket. Allemaal mooi en aardig, maar veel van die levensmiddelen belanden helaas in de kliko. In Nederland gooien we jaarlijks per persoon zo’nveertig kilo voedsel weg. En dat gemiddelde zit aan de voorzichtige kant, volgens de onderzoekers van Milieu Centraal. Over verspilling gesproken: zonde natuurlijk! Daarom zou ik jullie willen oproepen om vandaag eens de kasten in te duiken. Da’s een mooi klusje op deze troosteloze winterdag.

Welke producten heb je op voorraad? Je zal niet de eerste zijn die een pak suiker in de winkel meeneemt, terwijl je er nog twee op de plank hebt. Kom je etenswaren tegen die je eigenlijk nooit gebruikt? Geef ze aan een ander. Bijvoorbeeld een familielid dat het wel lekker vindt. Het voorkomt dat je spullen op voorraad houdt – in een extreem geval producten uit het kerstpakket van vorig jaar… Sla de koelkast en vriezer niet over. Januari is een mooie maand om veel uit je voorraad op te maken.

Wat kwam jij aan eten tegen waarvan je niet eens meer wist dat je het had?

Winkelwagen