Tip 336: Duurzaam? Duh!

Het kan even duren, soms zelfs een paar jaar, maar hoe langer je bezig bent met minimaliseren, hoe beter je gaat zien welke spullen voor jou (en je gezin) van waarde zijn. Je leert als een taxateur alles in huis te beoordelen. Dan houd je uiteindelijk alleen die spullen over die je écht gebruikt en belangrijk vindt.

Als gezin zijn wij al een paar jaar op die manier bezig. We proberen onnodige spullen te mijden en zijn heel selectief geworden in het aankopen van iets nieuws. En als we dan iets kopen, ben ik toch nog regelmatig teleurgesteld over de kwaliteit van producten. Dan denk je echt iets goeds te hebben gekocht en dat gaat ‘t desondanks snel kapot. Neem zoiets als sokken. Voor mijn man kocht ik indertijd – duurzame – bamboesokken (zie tip 188). Maar die bleken toch snel stuk te gaan. Hoe jammer! Hetzelfde geldt voor de gewone kindersokken – van een bekend Nederlands warenhuis. Ook die zijn vaak na een paar maanden al doorgesleten op hak. En neem van mij aan, ze lopen er echt niet mee buiten op straat. Frustrerend vind ik dat. Sokken stoppen is geen optie, daar is het materiaal niet geschikt voor. Daarom zocht ik naar iets anders. Vorige week schafte ik een nieuw paar aan dat je op de foto ziet staan. Ik ben erg benieuwd, want volgens de verpakking heb ik levenslange garantie. Daar was de prijs ook naar trouwens. We gaan het zien.

Maar herkennen jullie dat? Dat je ondanks een zoektocht naar betere kwaliteit, toch vaak van een koude kermis thuis komt? Kunnen jullie voorbeelden noemen? Ik zou graag meer spullen willen die jarenlang meegaan. En geloof me, die bestaan. Kijk voor de nodige inspiratie maar eens op de website  buymeonce.com?

3 reacties op “Tip 336: Duurzaam? Duh!”

  1. Wat een welkome tip weer! Ik ben mezelf net aan het oriënteren op duurzame kleding. Kleding die gewoon jaren meegaan zonder dat ze bij normaal gebruik slijten (pluizende vestjes, verschieten van kleur, gaten in sokken en hielen). Ik ga inspiratie op doen! Alleen dat prijskaartje moet ik nog leren accepteren…we zijn zo geneigd naar koopjes te pakken!

  2. Ik ben erg benieuwd waar je die sokken hebt gekocht. Ik zie ze alleen maar via Amerikaanse sites staan en dan worden ze extra duur door de verzendkosten. Maar ik zou ze ook graag willen kopen en uitproberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.