Tja…

Het minimaliseren heeft mijn leven op allerlei manieren verrijkt. Ik ben er daardoor – zacht uitgedrukt – nogal enthousiast over en kan het iedereen aanraden. Maar er is ook een keerzijde aan het hele proces. Dat heeft te maken met de reacties van andere mensen. Niet iedereen begrijpt wat minimaliseren is. Toch hebben veel mensen er een uitgesproken mening over. Zoals er ook veel vooroordelen zijn. Alsof iedere minimalist in een kaal huis woont en niet van winkels houdt. Ik merk het privé ook wel eens, bij berichten die we plaatsen op social media.  Mensen schijnen bij alles een opmerking te moeten plaatsen. Omdat ze menen iets te zien dat volgens hen niet bij ‘minimalisme’ hoort. Of ze schrijven: ‘Lekker minimalistisch’ en zetten er dan een smiley bij. Tja, soms kan ik er om lachen. Soms  vind ik het een beetje flauw…

Misschien herkennen jullie dit ook wel. Misschien ben je hetzelfde pad ingeslagen en merk je dat familieleden schamperende opmerkingen maken over minimaliseren. Dat is niet leuk en kan zelfs heel pijnlijk zijn. Heeft het misschien te maken met de term ‘minimalisme’? Die roept ook veel uiteenlopende associaties op, merk ik. Hoe kijken jullie hier tegenaan?

1 reactie op “Tja…”

  1. Volgens mij heeft het niet zoveel met jou, je blog of met minimalisme te maken.
    Je merkt het bij heel erg veel zaken die langs komen op dit moment: Iedereen, of beter: veel mensen vinden dat ze over alles een mening direct mogen/ moeten ventileren op een of ander digitaal forum.
    Ongeacht of ze er verstand van hebben of niet. Gewoon lekker je eigen hart volgen. Hebben wij ook gedaan. Eerst omdat we het Moesten: bezuinigen. Nu omdat we het gewend zijn. Met als gevolg dat we bijna Fire zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen