Vakantiemini’s

Heb je ze al gezien in de winkels? In heel veel drogisterijen en warenhuizen worden rond de zomer speciale vakantieproducten aangeboden. Ik denk aan wegwerpwashandjes, zeep voor een vakantiewasje of zo’n vakantiezomerpakket van de Minions, speciaal voor onderweg.

Maar veel opmerkelijker nog vind ik de mini’s. Van die kleine flesjes verzorgingsproducten die makkelijkin de toilettas passen. Ik verbaas me daar altijd over. Als je gaat backpacken en je hebt slechts één rugzakje tot je beschikking, dan begrijp ik goed dat je kiest voor een klein flesje shampoo. Maar de meeste mensen houden minder avontuurlijke vakanties. Dus tja, waarom zou je dan zo’n mini kopen als je toch al weet dat je het met die flacon niet gaat redden? Als je kiest voor een basisuitzet met alleen verzorgingsproducten die je écht gebruikt, dan kan er volgens mij prima een ‘normale’ fles shampoo in je toilettas.


Al die mini’s kosten naar verhouding veel meer geld en zorgen ook nog eens voor extra afval. Want vroeg of laat ben je weer aan een grote fles toe. Jammer van al dat plastic. De commercie speelt met die vakantieartikelen handig in op onze emotie. Er wordt een verlangen gecreëerd. Je krijgt het gevoel dat je al die producten nodig hebt voor een topvakantie. Alsof je niet zonder kunt. Merkwaardig toch?


De belangrijkste tip die ik je kan geven: kijk voordat je naar de winkel gaat voor vakantie-inkopen, eerst nog even in alle kasten. Thuis shoppen, noem ik dat. Heb je nog spullen op voorraad? Welke flacons kan je deze zomer eindelijk opmaken? Je hebt meestal meer in huis dan je denkt…

7 reacties op “Vakantiemini’s”

  1. Als je gaat vliegen geld t alleen voor je handbagage. Als ik vlieg stop ik Mn grote flessen gewoon in de koffer

  2. Ik backpack regelmatig. Maar ook dan hoef je maar één keer een kleine verpakking te kopen en elke volgende trekking vul je het oude flesje opnieuw.
    Opvallend hoe weinig zeep/shampoo je nodig hebt, wanneer je alles zelf drie weken moet meesjouwen ;-).

  3. Wij nemen vaak gewone flessen mee als we op vakantie gaan. We vliegen wel meestal, maar ook een vakantie in eigen land gaan de gewone flessen mee. Wel laten we in het buitenland altijd onze flessen achter, zijn ze vaak erg blij mee, de dames van de schoonmaak. Ik vind het zo’n onzin om van die kleine miniflesjes mee te nemen…

  4. Wij gebruiken meestal kleine hervulbare flesjes. En soms nog van die tubes van Rituals, die vinden we ook ideaal. Maar de meest fijne shampoo/zeep/conditioner vinden we toch echt die van Lush, dat is zo’n blokje waar je echt een halfjaar mee doet!

  5. Voor vliegen gelden inderdaad specifieke regels. Tijdens onze laatst vliegreis hebben wij geen mini’s gekocht maar bij aankomst, in het andere land, in de winkel alles gekocht en bij vertrek hebben we dit gegeven aan de lokale bevolking.

  6. Die kleine flesjes van maximaal 100ml zijn voor als je gaat vliegen, dan mag je alleen zulke hoeveelheden meenemen in je handbagage.

  7. Ze verkopen ook lege flesjes bij de drogist die je zelf kunt vullen met shampoo, conditioner, douchegel, afwasmiddel. Die kun je na de vakantie weer herbruiken. Als je dan toch voor kleine verpakkingen wilt gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.