Zo word je een goede taxateur…

Wil je na deze vakantie beginnen met minimaliseren? Begin dan door elke dag een klein project aan te pakken. Begin met je keukenla en doe daarna elke dag een andere, makkelijk te ronden klus. Denk bijvoorbeeld aan de la in de salontafel, de verbandtrommel of een opbergbox uit de voorraadkast. Beoordeel als een taxateur alle spullen die je tegenkomt.

Lees alles over de Op Orde! methode in mijn boekje. Daarin leer ik je je spullen te verdelen in vijf groepen. Wist je dat mijn boekje ook als ebook beschikbaar is?

Beginnen met een klein project heeft veel voordelen:

  • Je traint jezelf in het selecteren en beoordelen. Je stelt jezelf vragen: vind ik dit echt belangrijk? Gebruik ik het ook echt?

  • Het kost je maar weinig tijd en ‘t geeft meteen resultaat.

  • Het brengt je in de juiste modus.

  • Een klein project aanpakken geeft direct resultaat. Je ervaart op een klein onderdeel al rust en overzicht.

De term minimaliseren of minimalisme klinkt een beetje zuur. Maar dat is het absoluut niet. Je wordt er juist heel vrolijk van.

Voor ons is het ’t streven naar alleen dat in je huis en je leven hebben (en houden) dat je echt gebruikt en belangrijk vindt.

En dat werkt heerlijk, ook met een gezin. Dus: we gaan voor minder spullen, maar ook minder verspilling van grondstoffen. Dat laatste doen we uit milieuoogpunt: ik hoef niemand meer uit te leggen dat we het in de afgelopen vijftig jaar behoorlijk verprutst hebben. En een beetje flauw gezegd: een beter milieu, begint bij jezelf. Dus we proberen afval te minderen, we mijden zoveel mogelijk het gemaksplastic (tasjes, verpakkingen etc). En we passen op voor impulsaankopen: want hoe goed je ook bent in opruimen en wegdoen, het komt met hetzelfde tempo je huis weer binnen, als je niet uitkijkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.