Als je de voordelen van ‘minder spullen’ wilt gaan ervaren, zal je moeten kijken naar de hoeveelheid spullen die je in je huis hebt. Dat lijkt een open deur… Maar is de basis onder het minimaliseren.

Bevraag jezelf: Waarom heb ik 12 paar sokken, 21 koffiemokken of 3 verschillende zwarte mascara’s?  Waarom hebben we 3 ballen,  5 keer een bellenblaas of 8 gummen in ons gezin?

Ga eens met dit in je achterhoofd door je huis en kijk rond of er spullen zijn die je in verschillende varianten hebt. Welke wil je wél bewaren? Misschien heb je een ‘zwak’ voor bepaalde dingen. Neem waxinelichthoudertjes of messen in je keukenla. Wil je de voordelen van minimaliseren gaan ervaren dan zal je toch echt keuzes moeten gaan maken.

En trouwens, neem zoiets als de sokken…Als je er genoeg hebt,  dan kan je de aanbieding van 6 paar sokken voor een klein prijsje bij de kassa laten liggen. Laten we stoppen met het onnodig consumeren omdat het ‘lekker goedkoop’ is. Want wie betaalt er nou de werkelijke prijs voor jouw ‘kassadeal’?

 

Winkelwagen