Snoep minimaliseren

Snoepvrije tips voor de slotavond van de Avondvierdaagse.

Bij ons is het A4daagse-week. Steeds meer plaatsen zien af van de enorme bergen (uh puntzakken inclusief snijdende lintjes) snoep na zo’n sportieve activiteit. En bloemen zijn naast dat ze vaak niet heel duurzaam zijn, na de avond al verlept. Dubbel zonde… Tja wat doe je dan? Naast dat ik vind dat we wellicht gewoon collectief na moeten denken of we überhaupt iets moeten geven, een paar tips voor jou.

 

  • Geef een vrijkaartje voor het zwembad. Dan hebben ze er later nog een keer plezier van. Om de kosten een beetje binnen de perken te houden kan je het misschien samen met iemand geven.
  • Geef een zakje (biologische) bloemenzaadjes. Bijvoorbeeld voor zonnebloemen. Maar er een prettig koord aan. Gebruik bijvoorbeeld een oude veter, die snijdt veel minder. Leuk om in de zomer te kijken hoe hoog de zonnebloemen wel niet worden.
  • Geef een toegoedbon voor een heerlijk voetenbadje terwijl je wordt voorgelezen uit je lievelingsboek.

Hoe meer we dit thema van de ‘snoepvierdaagse’ bespreekbaar maken; hoe meer er misschien nagedacht gaat worden over alternatieven. Begrijp me goed hoor, ik ben op zich niet tegen een snoepie. Maar wel tegen de overdaad én de ongelijkheid. Sommige kinderen hebben de nek krom, terwijl anderen maar één ding hebben. En wat doet dat met kinderen?

Mocht je zelf een leuke tip hebben? Deel je het met me? Maak ik een lijst van alle ideetjes. Een tip melden kan kan hier.

Winkelwagen