Feest

Mijn versierde werkplek. Feest in huize van den Berg. Onze tweeling is vandaag 16 jaar geworden. Slingers hangen, uitgebreid verjaardagsontbijt achter de kiezen. Dankbaar dat we deze dag mogen vieren ook al voelt het door corona heel anders. Ze mogen deze week niet naar school en hebben online les.

Afgelopen zomer naaide ik deze nieuwe slingers. Na ruim 15 jaar waren de oude aan vervanging toe. Ik had vanmorgen ook de ‘Jip & Janneke -slingers’ van hun eerste verjaardag kunnen ophangen. Beter van niet:)  En ja, dat soort dingen bewaar ik juist wél. Jij? Jep, want met twee jongere kinderen gebruik ik ze nog wel. Overigens koop ik nooit meer ballonnen voor de verjaardagen van onze kinderen (ohh) sinds ik heb gezien hoeveel ballonnen in de natuur terecht komen. Hoop trouwens van deze nieuwe slingers minstens zo lang te kunnen genieten.

Ik weet niet hoe jullie dat ervaren maar ‘lang met je spullen doen’ is tegenwoordig een soort van utopie. Ik zie bij de generatie van mijn ouders dat ze gebruiksvoorwerpen gewoon 40 jaar gebruiken. En dat dat ook écht kan.

Ik ervaar tegenwoordig vaak dat nieuw nog net niet stuk is…

Wij proberen spullen te kopen van een goede kwaliteit. Ook graag tweedehands. Die dingen hebben bewezen langer mee te kunnen. Het idee van ‘buy me once in a lifetime’ zeg maar. Dat lukt soms goed, soms ook echt niet. Kwalitatief goede sandalen, binnen no time kapot. Sokken? Binnen drie maanden versleten. Paraplu? Eigenlijk niet te gebruiken als er een klein beetje wind is.

Zonder nu op zo’n mooie zonnige dag chagrijnig te doen. Maar ik kan daar soms echt van balen.

Maar misschien heb jij  juist een voorbeeld van een product dat wel lang meegaat? Deel het hieronder. Zo inspireren en informeren we elkaar!

Winkelwagen