Gummetjes, potloden en sleutelhangers

 

Tja wat doe je met al dat uitdeelspeelgoed? Tegenwoordig krijgen onze kinderen het overal. Bij de traktatie op school, in het uitdeelzakje na het kinderfeestje, bij de kassa, bij het eten, bij de dokter of tandarts(!). Nou ja, waar eigenlijk niet   En of er nu écht mee gespeeld wordt?

Zelf probeer ik – als ik de keuze heb – dat niet meer aan te nemen. Dus helaas pindakaas; bij de kassa spaar ik niet meer de plaatjes of gratis speeltjes.

Net zoals bij ieder ander, komt er ook veel van dit soort gegeven (!) speelgoed ongevraagd ons huis binnen.  Voor dit  soort speeltjes hebben we een la of bak. Is de bak of lade vol? Dan moet er iets uit, om iets nieuws te bewaren. Want waarom zou een kind 23 gummetjes, 6 keer bellenblaas of 8 smiley-sleutelhangers hebben? De mooiste en fijnste bewaren we. En de rest doneren we.

Dit werkt ook super bij je eigen hobbyspullen. Want het verzamelen van die dingen is soms een hobby an sich. Neem zoiets als lapjes stof. Spreek met jezelf af ‘ik koop niet meer lapjes dan in de box of op de plank passen’. Te veel? Dan neem je of het nieuwe niet mee, of er moet iets van het oude weg.

Je begrijpt het is eigenlijk het aloude principe van ‘één erin, één eruit’. En bij je kinderen combineer je dat met ‘jong geleerd, is oud gedaan’.

Hoe ga jij om met gratis aangeboden kleine speelgoed dingen?

Winkelwagen