Speelgoed minimaliseren (6)

Kinderen houden van speelgoed. Maar wat nou als je kind al heel veel speelgoed heeft en er komt een verjaardag of iets als Sinterklaas aan?

Wij werken altijd met een wenslijst. Daarop schrijven we in de aanloop naar de verjaardag de wensen die een kind heeft. Soms staan er dingen op die ze na een poosje eigenlijk niet meer echt willen. Het was bijvoorbeeld even te zien in een reclame en eigenlijk wilde je kind het daarom.
Vlak voor we de definitieve wenslijst maken kijken we er even samen naar. Tja waarom zou je nog een voetbal vragen als je er al een hebt? Soms wil een kind een betere versie van iets, tuurlijk. Dan zou je de oude kunnen doneren en een betere versie op de wenslijst kunnen zetten. Soms verdwijnt zo’n item ook van de wenslijst omdat je kind eigenlijk een tweede variant van iets wil vragen. Juist het gesprekje met je kind hierover is waardevol.
Verder is het ook ontzettend leuk om je kind een ‘ervaring’ cadeau te doen. Neem zoiets als een dagje weg, tegoedbon, een gave activiteit (ook leuk voor pubers!).
Winkelwagen