Houden?

Als je veel mooie bruikbare dingen hebt, en je wilt toch graag wat minder spullen… Tja dan sta je voor een dilemma. Moet je dan alles zo maar wegdoen?

Je kunt dan voor jezelf een tussenstap toepassen.  Zie het als een oefenmoment om te ervaren of je de spullen écht gebruikt en of ze belangrijk genoeg voor je zijn om ze te bewaren.

Neem zoiets als serviesgoed. Selecteer dat wat je echt gebruikt en mooi vindt. Je merkt: kijk dus niet naar dat wat je weg wilt doen. Draai het om 🙂  Stop de dat wat overblijft in een doos of box en zet deze weg in je opslag. Laat het daar gewoon staan. Dicht… Zet er desnoods een datum op.

Mocht je nou toch een favoriet schaaltje missen of een handig keukenhulpje dan kan je hem er altijd weer uithalen.  Heb je er tijdens een hele periode (zeg half jaar) niets uitgehaald, dan kan je de overige spullen met een gerust hart wegdoen. Je hebt ze dus niet écht nodig. Ze zijn ook niet zo waardevol dat je ze hebt gemist.

Hoe fijn is het als jouw spullen – in principe nog goed- een tweede leven krijgen bij een ander. Bij een nichtje dat op kamers gaat bijvoorbeeld? Wel zo duurzaam…

 

Winkelwagen