Houden?

Als je veel mooie bruikbare dingen hebt, en je wilt toch graag wat minder spullen… Tja dan sta je voor een dilemma. Moet je dan alles zo maar wegdoen?

Je kunt dan voor jezelf een tussenstap toepassen.  Zie het als een oefenmoment om te ervaren of je de spullen écht gebruikt en of ze belangrijk genoeg voor je zijn om ze te bewaren.

Neem zoiets als serviesgoed. Selecteer dat wat je echt gebruikt en mooi vindt. Je merkt: kijk dus niet naar dat wat je weg wilt doen. Draai het om 🙂  Stop de dat wat overblijft in een doos of box en zet deze weg in je opslag. Laat het daar gewoon staan. Dicht… Zet er desnoods een datum op.

Mocht je nou toch een favoriet schaaltje missen of een handig keukenhulpje dan kan je hem er altijd weer uithalen.  Heb je er tijdens een hele periode (zeg half jaar) niets uitgehaald, dan kan je de overige spullen met een gerust hart wegdoen. Je hebt ze dus niet écht nodig. Ze zijn ook niet zo waardevol dat je ze hebt gemist.

Hoe fijn is het als jouw spullen – in principe nog goed- een tweede leven krijgen bij een ander. Bij een nichtje dat op kamers gaat bijvoorbeeld? Wel zo duurzaam…

 

1 reactie op “Houden?”

  1. Ik ben gaan kijken naar multifunctioneel . Zo gebruik ik tegenwoordig mijn soepkommen ook als dessertschaaltjes of als snackschaaltjes. Zo kon ik al een derde van mijn schaaltjes wegdoen. Hetzelfde met mijn glazen. Ik had voor elke drank wel een glas. Wijnglazen, bierglazen, limonadeglazen, theeglazen. Voor die enkele keer dat er iemand wijn of bier drinkt ga ik echt geen 6 glazen per drank bewaren. Bier zit in een flesje, dus daar heb je sowieso niet echt een glas voor nodig en wijn kan voor die enkele keer ook wel in een klein limonade glas. Voor thee en frisdrank gebruik ik tegenwoordig mijn grote limonade glazen die ook geschikt zijn voor warme dranken. Hup daar konden weer een hoop glazen de deur uit. Voor het ontbijt en avondeten gebruiken we tegenwoordig dezelfde borden, dus 6 borden de deur uit. Mijn deegkom van rvs word ook gebruikt als saladeschaal dus ook weer een schaal de deur uit. En opscheppen doen we standaard in de keuken dus de serveerschalen konden ook weg. En als er visite komt en we scheppen wel aan tafel op? Nou mijn huidige pannen kunnen prima op tafel want het zijn mooie pannen.Dit leverde me al behoorlijk wat ruimte op in mijn kleine keuken. Die beperkte ruimte was ook de reden voor het anders gaan gebruiken van wat ik al had en wat er weg kon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.