Kleding

Veel kleding in je kast maar toch het gevoel dat je eigenlijk niets hebt om aan te trekken? Dat kan komen omdat er misschien veel kleding tussen hangt die je eigenlijk niet past. Je zult niet de eerste vrouw (man?) zijn die kleding van een maatje kleiner laat hangen als een soort van stimulans om wat kilo’s kwijt te raken. Het moet je stimuleren, maar tis meer frustreren.

Dat kan anders. Ik vind het prettig alleen kleding in de kast te hebben die ik het liefst morgen aan wil doen! Dus bespaar je het gevoel van teleurstelling bij het openen van de kast. Niets zo vervelend als te merken dat je dat jurkje nog lang niet past, omdat je nog steeds niet op je streefgewicht bent.

Alles dan maar wegdoen? Nou wel uit je kast ermee 🙂 Als je denkt dat je het binnen afzienbare tijd wel kunt dragen – omdat je dan op het juiste gewicht bent – zou ik de kleding bewaren. Maar dan buiten je kast. In een box. Op een andere plek. Is het iets van ‘ooit nog eens’ dan zou ik er afstand van doen. Ga voor een basisuitzet van kleding die je mooi vindt, die je past en waar je je prettig in voelt. Als je een goede basisuitzet hebt, heb je niet zoveel kleding nodig hoor. En schaf desnoods wat (tweedehands) kleding aan. Mijn kledingkast bestaat inmiddels voor het overgrote deel uit tweedehands kleding.

Als je tevreden bent met dat wat je hebt, dooft het gevoel van ‘ik moet eigenlijk wat nieuws, wat anders…’ Dat voorkomt impulsaankopen. Dat voorkomt dat je erg gevoelig bent voor koopjes. Bedenk: ook de sale-kleding moet gemaakt worden. In welke fabrieken wordt jouw kleding gemaakt? En door wie? Met welke grondstoffen? Voorkom onnodige aankopen. Met aandacht leef je duurzamer!

Winkelwagen