Kringloopbak

Roep tijdens het minimaliseren de ‘taxateur’ in jezelf wakker. Beoordeel alle spullen in huis. Neem een voorwerp in handen en stel jezelf de vraag: gebruik ik dit graag en vaak? Zo niet, dan kan het weg. Daarmee bedoel ik niet: gooi maar in de kliko. Dat is zonde van de grondstoffen. Iets gaat pas bij het restafval als je het niet meer kan repareren of hergebruiken. Geef spullen zoveel mogelijk een tweede kans. Geef het bijvoorbeeld weg aan een ander. Of breng het naar de kringloopwinkel.

Ik heb in de afgelopen jaren veel opgeruimd, ons huishouden is flink geminimaliseerd. Desondanks kom ik nog regelmatig spullen tegen die weg kunnen. Die leg ik neer op een speciaal plekje in de garage, een beetje uit het zicht. Eens in de zoveel tijd lever ik die spullen af bij de kringloopwinkel. Thuis spaar ik die spullen op in een ‘kringloopbak’. Dat werkt prettig: als je genoeg hebt verzameld, breng je het weg. Ik wil ook voorkomen dat anderen weer spullen uit de bak halen. Weg is weg. Daarom nogmaals het advies: leg die bak niet in het zicht.

Hebben jullie wel eens spullen teruggepakt, waarvan je in eerste instantie afscheid had genomen?

3 reacties op “Kringloopbak”

  1. In de schuur heb ik een donatieplank en als ik naar de Kringloop- of weggeefwinkel ga dan neem ik het mee. Ja, ik heb wel eens iets ervan weggenomen, maar alleen omdat ik denk dat een familielid dit kan gebruiken. Maar dat gebeurt maar zelden, moet ik zeggen.

  2. Ik heb een kringloop boodschappentas. Ik heb hem juist wel in het zicht staan ter herinnering. Zo doe ik er spullen makkelijker in want anders stop ik het weer weg en is het nog niet opgeruimd.

  3. Ik heb ook zo`n kringloopbak en vind het altijd heerlijk als het vol is en ik weer kan wegbrengen. Het mooie in ons dorp is dat de kringloop particulier is. En zij hebben de keus gemaakt om alle verenigingen en alle vrijwillige instellingen te belonen met mooie geldbedragen. Zo komt alle winst weer bij de burgers terug.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.