Minimaliseer in december (29)

Iedere decemberdag een makkelijke minimaliseertip. En om het voor jullie een beetje leuk te maken, hebben we er een heuse printable bij. Kan je heul ouderwets aankruisen 😉 Hoe heerlijk is dat!

➡️ Mail even naar geravandenberg@gmail.com of via het contactformulier. Dan krijg je de afstreepkalender in je mailbox. Doe je mee?

De tip van 29 december: de ‘wat als ik spijt krijg-box’

Meestal is te snel opruimen dé oorzaak, dat mensen spullen wegdoen waar ze later spijt van krijgen. Precies de reden dat ik liever eerst oefen een goede taxateur te worden aan de hand van ‘kleine projecten’. En we hebben al lekker kunnen oefenen deze maand. Onthoud: niemand behalve jij bepaalt wat je wel of niet houdt. Twijfel je? Pak een doos. Stop daar een paar twijfeldingen in. Bij wijze van experiment. Zet er een datum op en zet de doos weg. Noteer in je agenda dat je over een half jaar de doos weer bekijkt. Weet je nog wat er in zat voor je hem opende? Heb je het gemist? Nee, dan kan het alsnog weg. We denken vaak dat spullen onmisbaar zijn. We vinden het al snel zonde om weg te doen. Maar spullen stof laten happen op jouw zolder vind ik pas zonde. Bedenk: misschien kan een ander het juist nú gebruiken. Dat spaart grondstoffen uit om het nieuw te moeten produceren. Minimaliseren is dus een win-win-situatie. Minder spullen geeft ruimte en overzicht en je bent meteen nog eens lekker duurzaam bezig!

Meer handige tips? Kijk bij het archie

Winkelwagen