Minimaliseer Maand dag 28

Ons leven is een stuk prettiger geworden nadat we veel spullen weg deden. Ook in praktisch opzicht. Want met spullen die je niet hebt, hoef je ook niets te doen. Zo simpel is dat…

Gaandeweg het minimaliseerproces hebben wij heel duidelijk keuzes gemaakt in wat we juist wél wilden behouden. Alleen dat kreeg een plekje in huis. Als jij die voordelen van minimalisme ook wilt ontdekken, dan moet je bereid zijn om te kiezen. Stop met spullen bewaren onder het mom van ‘straks krijg ik spijt’ of ‘je weet maar nooit’ of ‘wegdoen is zonde van het geld’.

Hieronder nog een paar tips:

  • Zet een minimale hoeveelheid spullen neer ter decoratie. Een huis wordt niet gezelliger door een overdaad aan accessoires.

  • Houd de vensterbanken (ook op slaapkamers) zo veel mogelijk leeg. Kies bijvoorbeeld liever voor een grote bloempot met plant, dan drie kleine.

  • Zet potten of keukenmachines zo veel mogelijk in de keukenkasten en niet er bovenop. Dat maakt gemakkelijker schoon en leidt niet af.

  • Houd ’t aanrecht zo leeg mogelijk; dat geeft goed overzicht en ruimte om te werken, maar het is ook veel hygiënischer.

  • Voorkom magneetplekken in huis. Berg losse spullen op in de kast, in plaats van op tafeltjes, bovenop kasten en planken.
    Want hoe leger je het hebt, hoe leger je het houdt. Waar spullen liggen, wordt makkelijk iets bij gelegd.

  • Leer jezelf (en je kinderen!) aan om spullen direct weg te bergen op de plek waar het thuishoort. Geef alles een vaste plek en benoem die plek ook als er iets rondslingert.

    Wie consequent met bovenstaande tips aan de slag gaat, zal al snel verschil merken. Het is de kunst om het vol te houden, om oude gewoontes af te leren en nieuwe manieren aan te wennen. Maar je zult zien, het loont echt de moeite!

Winkelwagen