Minimaliseer Maand laatste dag

Vandaag is de laatste dag van de Minimaliseer Maand. Hoe is het gegaan? Ben je al een beetje besmet met het ‘minimaliseervirus’? Je snapt, ik ben erg benieuwd 🙂  Ook naar de dingen waar je juist tegen aan liep… Dus delen maar, de succesjes en de dingen die iets minder goed gingen!

Ik heb ze maar eens opgeschreven, de belangrijkste voordelen van het minimaliseren. Ik tel mijn zegeningen. Misschien ben ik er wel een paar vergeten, maar ik wil dit rijtje graag aan het eind van deze maand met jullie delen!

Dankzij het minimaliseren…

 • Heb ik overzicht

 • Is er duidelijkheid voor de kinderen

 • Hoef ik niet meer te zoeken naar spullen in huis

 • Is er ruimte voor dingen die ik graag wil realiseren in mijn leven

 • Heb ik geen onnodige spullen meer in huis

 • Hoef ik me nooit meer te storen aan troep

 • Is er meer tijd om te doen wat ik Ă©cht wil

 • Heb ik bijna altijd kleding die ik leuk vind en die bij me past

 • Houd ik minder afval over

 • Heb ik minder onkosten

 • Eten we gezonder

 • Is er letterlijk meer ruimte in huis

 • Verkwist ik minder materialen en grondstoffen

 • Is er meer speelplezier voor de kinderen

 • Ben ik vaker tevreden

 • Heb ik minder uitstelgedrag

 • Beleef ik meer rust

 • Belast ik het milieu minder met schadelijke stoffen

 • Worden de slaapkamers geen speelpaleizen meer

 • Ga ik vaker lokaal winkelen

 • Koop ik vaker tweedehands en kies ik voor hergebruik van spullen

 • Ben ik minder gestrest

 • Ben ik bevrijd van dwingend materialisme

 • Maak ik vaker doordachte keuzes

 • Heb ik meer voldoening gekregen

  Welke voordelen van het minimaliseren ervaar jij?

 

Winkelwagen