Mmm poffertjes

Eens in de zoveel tijd bak ik poffertjes. Ik gebruik daarvoor een gietijzeren poffertjespan die ik al heel wat jaren heb.

Voor het beslag ( 6 á 7 personen) gebruik ik:

  • 1 liter (amandel) melk

  • 4 eieren

  • snufje zout

  • kaneel

  • zelfrijzend bakmeel/bloem (ruim een pond – op gevoel zodat het de dikte van pannenkoekenbeslag heeft)

Ik doe het beslag in een fles met een spuitmondje. Ik denk dat ik die ongeveer 20 jaar geleden heb gekocht samen met een pak poffertjesbeslag. Ik laat de pan goed heet worden. Vet met een kwastje de pan in met olie en spuit de plaat vol. Even wachten. Ik keer de poffertjes met twee theelepeltjes. Ik wip ‘m met de ene lepel op en keer ze met beide. Dan nog een minuutje aan die kant en met een vork haal ik ze van de plaat af.

En dat herhaalt zich in mijn geval heel vaak, 7 hongerige monden zullen we maar zeggen. Zit je al stiekem te bedenken of je de ingrediënten in huis hebt? 🙂

Zelf bakken is lekker goedkoop en het spaart ook nog eens heel veel afval uit. De poedersuiker maak ik ook zelf. In een schone koffiemolen maal ik in nog geen halve minuut witte basterdsuiker tot poedersuiker.

2 reacties op “Mmm poffertjes”

  1. Iedereen bij ons thuis lust wel poffertjes maar niet als maaltijd, goedkoop of niet.
    Nou op een keertje na dan toen op een feestje er een poffertjes kraam was en die bakten allerlei hartige poffertjes. Bijzondere combinaties met blauwe kaas, spekjes en abrikoos. Of met ijs en chocolade en. De pubers en ik vonden het erg lekker maar man maar zozo.

    1. Wij doen dat ook niet als échte maaltijd. Vaak als een zondagmiddaghapje… Hartig lijkt me ook lekker. Wij doen dit soort hartige dingen dan weer als we ‘pannenkoeken-gourmetten’ 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen