Minimaliseer Zomer Challenge 9

Vandaag gaan we weer eens aan de slag met een klein, eenvoudig af te ronden project. Maar je weet, al die kleine projecten maken straks een grote verandering. Ik zou zeggen: pak je ondergoed er eens bij. Jazeker. Begin met je eigen ondergoed. En wellicht daarna de onderkleding van je kinderen.

Want wist je dat het bij ondergoed net zo gaat als bij je andere kleren: je draagt vaak hetzelfde. Uiteraard als het eerst uit de was is gekomen… 🙂  Maar meestal dragen we slechts een klein gedeelte van het ondergoed dat we bezitten. We trekken immers liever iets aan dat lekker zit. Ik kan een prachtig kanten setje op de plank hebben liggen, maar ik pak voor overdag toch liever die makkelijke boxer en soepele BH.

Daarom nogmaals, kijk vandaag eens naar welk ondergoed jij het liefste draagt. Kan dat er een beetje mee door? Of zijn de broekjes aan vervanging toe? Zelf kies ik in de winkel meestal voor hetzelfde ondergoed, van hetzelfde merk.

Het is misschien niet zo lastig om ondergoed weg te doen dat kapot is (en niet meer te repareren), maar wat doe je met die leuke BH die niet zo lekker zit? Of je bent afgevallen. Of juist wat aangekomen. Het past allemaal niet meer. Maar het is nog wel goed. En die ene BH, voor onder dat speciale truitje – een keer gedragen voor een feestje. Houden? Ook al draag je het nooit meer? Je kan mijn antwoord natuurlijk al raden. Houden om het houden is zinloos. Maak er eventueel een goede vriendin of je zus blij mee. Of geef het aan een goed doel. Durf spullen van de hand te doen. Kies bewust.

Wat vond je nog meer tussen je ondergoed dat er echt helemaal niet hoort te liggen? Oude zakdoeken? Een ceintuurtje? Sportzakken? Een zwarte panty met lange ladders erin? Doe het weg of leg het op de plek waar het eigenlijk thuishoort.

Speciaal ondergoed verdient misschien nog wel even wat aandacht. Ik bedoel daarmee bijvoorbeeld een corrigerend hemdje dat je alleen onder een speciaal jurkje draagt. Of een huidkleurig broekje voor onder je witte linnen zomerbroek. Als je iets daadwerkelijk gebruikt, dan is de keuze makkelijk: houden.

Nog zoiets. Stel, je hebt twintig onderbroeken. Je gebruikt er eigenlijk maar zes, omdat je vaak wast. Leg die andere dan tijdelijk weg. Bijvoorbeeld in een voorraad box. Ze hoeven er echt niet alle twintig te liggen. Het gaat al snel door elkaar liggen, je raakt het overzicht kwijt. Dat geldt ook voor je hemden natuurlijk. Leg neer wat je gebruikt. Al het andere berg je even op of kan echt weg. Is ook weleens lekker trouwens. Tegen de tijd dat er onderbroeken versleten raken, hoef je niet naar de winkel. Je winkelt – heel minimalistisch – in je eigen voorraadkast…

Winkelwagen