Minimaliseren kan op veel manieren

Voordat ik begon met minimaliseren, heb ik er eerst veel over gelezen op internet. Denk aan blogs en ervaringsverhalen, maar ook aan tips en compleet uitgewerkte methodes. Ik had al vrij snel door wat bij mij wel of niet ging werken. Daarom ontwikkelde ik de Op Orde-methode. Ik kan natuurlijk niet voor jou bepalen wat werkt, maar er zijn, naast de Op Orde-methode nog meer methodes waar je uit kunt kiezen. (Bijna allemaal overgewaaid uit Amerika, vandaar die Engelse benamingen.) Komende tijd deel ik een aantal verschillende aanpakken. Doe er je voordeel mee!

Vandaag: The Minimalist Game & One Method:

Deze methode houdt in dat je op dag 1 één ding uit je huis wegdoet. Op dag 2 twee dingen, op dag 3 drie spullen etc. Een kind kan de was doen. Aan het einde van de maand heb je dan afstand gedaan van zo’n vijfhonderd spullen. Zeker als je het lastig vindt om dingen weg te doen, kan dit prima werken. Je bouwt langzaam op. En je zult zien: hoe meer spullen je wegdoet, hoe prettiger het voelt om ervan los te komen.

The Minimalist Game lijkt erg op One Method. Voor een bepaalde periode laat je elke dag één ding je huis verlaten. Of dat één vaasje is of een hele box met vaasjes is helemaal aan jou. En je bepaalt zelf ook de periode. Tip: begin eerst eens met twee weken. Oefen in het afscheid nemen…

Wat vinden jullie van deze manier van minimaliseren?

Winkelwagen