Plastic bekers

Tip 9: Plastic bekers

Zeg eens eerlijk: hoeveel plastic bekers en flessen heb jij in huis voor je kinderen? Ook zo’n hele keukenlade vol?

Hoeveelheid
Op de foto rechts zie je het eerste plastic glas van onze puberzoon – elf jaar geleden aangeschaft. Onze jongste dochter gebruikt dit nog dagelijks. Wij hebben in totaal zes plastic bekers in huis. Dit Muis-glas dus en nog een Jip en Janneke-glas. En daarnaast nog vier gekleurde bekers. En, oh ja, ook nog de drinkbeker met rietje van onze jongste spruit. In de praktijk blijkt dat wij hier genoeg aan hebben, ook op dagen dat er visite is. Want de meeste kinderen kunnen al vrij snel uit een gewoon glas drinken. De vier gekleurde bekers gebruiken we af en toe. Bijvoorbeeld als er vriendjes en vriendinnetjes komen spelen, of als we weg gaan en wat drinken mee willen nemen. Maar ook wel bij het buiten spelen.

Minimaliseer
Zes bekers. Dat zijn er weleens meer geweest. Veel meer. We spaarden die op in de loop der jaren of kregen zo’n plastic beker cadeau. Bijvoorbeeld na een kinderfeestje, gevuld met snoep. Leuk natuurlijk en lief bedoeld van de gever! Maar wij hebben ze weer een andere bestemming gegeven. Die gingen uiteindelijk allemaal naar de kringloopwinkel. Zo creëerden we ruimte in het keukenkastje, zodat we daar alleen spullen in hebben die we ook echt gebruiken. En waar we makkelijk bij kunnen. Dat geldt natuurlijk ook voor de overige mokken, bekers, wijnglazen, bierglazen etc. Zorg ervoor dat het keukenkastje niet uitpuilt.

Kies voor kwaliteit
Nog even over de schooluitrusting. Onze kids hebben elk één schoolbeker of fles. En daarnaast natuurlijk een pauzebakje. Meer is er niet nodig. Moeten ze soms toch een keer een extra bakje mee, dan gebruiken we gewoon een Tupperware-bakje. Doordat we minder bekers hebben, kunnen we kiezen voor meer kwaliteit. Op de foto zie je de huidige schoolbeker van onze oudste zoon. Deze fles (iets duurder dan gemiddeld) komt bij Green Jump vandaan. Duurzaam, lekvrij en ook nog eens BPA-vrij. Een beker die tegen een stootje kan en waarvan je de dop ook nog weer los kunt bestellen, mocht die kwijtraken. Of je wilt er een bidon van maken. Geen probleem. Elke dag worden de schoolbekers trouwens gevuld met water. Gemeentepils noemen wij dat. Lekker eenvoudig en gezond.

Dit is een bericht uit het Op Orde archief

Winkelwagen