Beddengoed

Tip 14: Beddengoed

Helaas hebben wij de zoveelste griepronde in huis. Buikgriep wel te verstaan. Da’s niet fijn voor de kinderen, maar als ouders gingen we ook voor de bijl. De wasmachine maakt overuren en ik bedacht me dat ik wel eens kon schrijven over beddengoed. Wijzelf hebben twee sets voor op het grote bed. Als de een in de was zit (en ik krijg hem niet op tijd droog, we hebben immers geen droger) dan kan de andere set erop. We hebben destijds kwalitatief goed beddengoed aangeschaft. Na ruim zeven jaar, net voordat ik zou bevallen van de jongste, was het katoen echt door. Het scheurde en viel niet meer te repareren. Inmiddels hebben we twee nieuwe sets. Die kunnen dus weer zeven jaar mee, daar rekenen we op. Duurkoop is in dit geval ook vooral heel duurzaam.

Extra sets
Voor de vier oudste kinderen samen heb ik twee extra sets. Dat volstaat. De jongste spruit heeft er zelf twee. Die zijn trouwens gemaakt van een grote dekbedhoes, een eenpersoonsmaat maar dan gehalveerd. Het voelt niet prettig om weinig beddengoed in huis te hebben als de griep heerst. Ik heb weleens gedacht: nou moet er echt niemand meer spugen. Maar dat heeft vooral te maken met het dekbed zelf. Want meestal zijn beiden vies en dan kun je nog drie extra hoezen voor je kind op de plank hebben liggen, maar daar begin je zonder dekbed niet zo veel mee. Voor dit soort situaties hebben wij altijd een slaapzak achter de hand. Wel zo fijn. Die hebben we in huis opgeborgen op een plek waar we er zo bij kunnen. Ook in het donker, als we slaapdronken zijn.

Opbergen
Door bewust om te gaan met de hoeveelheid beddengoed houd je kastruimte over. Das prettig. Voor de Pinterest-fans onder ons; er zijn heel leuke oplossingen om het beddengoed dat je nog hebt handig en overzichtelijk op te bergen. Een ervan is het hoeslaken en de opgevouwen dekbedhoes in de kussensloop te doen en één keer dubbel te vouwen. Het pakketje ligt zo voor het grijpen.
Dit is tip 14 uit het Op Orde archief

Winkelwagen