Post

Als minimalist probeer je een goede ‘poortwachter’ te zijn. Dat begint bij de voordeur van je huis. Wat laat je je huis binnenkomen? Doordat wij een nee/nee sticker hebben komt er gelukkig niet zo veel onnodig reclamepapier meer binnen.

Afgelopen week kreeg ik toch nog weer van twee bedrijven iets toegestuurd. Elke keer als ik een envelop of folder of iets dergelijks krijg, meld ik het meteen af. Soms per mail, soms werkt een belletje beter. Het is een kleine moeite omdat ik het meteen even regel. Soms moet je het bij hetzelfde bedrijf jammer genoeg een paar keer doen voordat het stopt. Maar je merkt na een tijdje meteen verschil. Wij ontvangen echt nagenoeg geen papieren post meer. Fijn!

Er zijn trouwens  ook verschillende links te vinden om bedrijven in één keer aan te vinken, zodat je daar geen post meer van krijgt.

5 reacties op “Post”

 1. Ik heb al jaren een nee-nee-sticker (folders die je nog wil zien kun je ook digitaal krijgen) en sta ook al jaren bij het bel-me-niet register, postfilter en onderzoekfilter geregistreerd.

  Alle bestaande leveranciers heb ik gevraagd of die hun rekeningen e.d. per mail kunnen sturen.

  Verder heb ik ze allemaal gevraagd mij geen ongevraagde reclame meer te versturen. Dat moeten ze honoreren:

  https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/recht-van-bezwaar

  Verder doe ik nooit mee aan allerlei spelletjes etc. etc. waar ze je telefoonnr of je adres willen weten. Want 1 keer raden waarvoor ze dat willen.

  Het resultaat is heerlijke rust. En met een éénpersoonshuishouden per jaar slechts 1 keer de oud papier bak aan de straat.

  Oh, en er valt me iets op. Het vinkje voor de nieuwsbrief staat aan. Dat is niet conform de AVG.

 2. Wat een super tip!Ik heb meteen op de link geklikt.
  Vooral de postcode loterij vind ik zó vervelend!!
  Ben benieuwd of dit werkt.

 3. Ben pas begonnen met een aantal bedrijven te bellen of ik de gegevens via mail kan krijgen. En dan bedoel ik Watermaatschappij, verzekeringen etc. Heerlijk steeds minder papierpost.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen