heerlijk minimaliseren

Stoom uit mijn oren

Aan deze uitspraak van Thomas Rau moest ik vanmorgen denken toen het tweede ijzeren draadje van mijn wasrekje knapte. Vorig jaar kocht ik deze nieuw. Ik was niet geslaagd voor een tweedehands rekje omdat ik de juiste maat niet kon vinden. Wij hebben geen droger en ik vind zo’n rekje voor ondergoed ideaal. Nadat de oude vorig jaar niet meer te repareren was, kocht ik deze. Met de verwachting dat die ook zeker zo lang mee zou gaan als de oude. Na een paar maanden knapte er al een draad. Nou balen maar hee, nog prima te gebruiken. Nu dus draad twee. Ik kan mij hieraan gruwelijk irriteren. Wat zou ik graag leven met spullen uit de tijd van mijn ouders. Die kochten een wasmachine waar ze 30 jaar mee deden. Sokken die minstens 3 jaar gedragen kunnen worden. Ik bedacht me hóeveel geld ik in mijn leven al heb uitgegeven aan dingen die weer snel vervangen moesten worden. Precies de reden dat ik nu vaak kies voor tweedehands spullen. Die hebben al bewezen wat langer mee te gaan. Herken je dit?

Nu we het over de was hebben… Zelf was ik met waspoeder van Klok of zelfgemaakt wasmiddel. Ik testte wel eens wasnoten. Werkt ook super. Maar ken jij was-strips? Hiermee spaar je aanzienlijk veel plastic afval uit. Ik test ze van het merk  Brauzz. Op mijn insta account zie je er een reels van. Werken prima. En om deze tip toch wat vrolijker te laten aflopen na mijn wasrek-frustratiemomentje, heb ik een leuke actie voor jullie. Wil je ze ook een keer uitproberen? Brauzz geeft je 15% korting als je bij je bestelling HEERLIJK15 vermeldt. En nee, ik heb gee aandelen 🙂 Altijd leuk toch?

Winkelwagen