Tip 144: Oudejaarsdag 2016

Wat is er in het afgelopen jaar veel gebeurd. Niet alleen op het wereldtoneel, maar ook in mijn leven. Vorig jaar rond deze tijd was de pagina Op Orde er nog niet. Toen speelde ik slechts met het idee om iets te gaan opzetten rondom dit onderwerp. Wij hadden als gezin de voordelen van het minimaliseren ontdekt en die wilde ik graag delen. Op 20 maart van dit jaar begon ik mijn Facebookpagina. Dat was best een beetje spannend. Ik was benieuwd naar de reacties op mijn ideeën, maar ik moest mij daarvoor wel een beetje in de kaart laten kijken.

Volgers
Inmiddels zijn er 3700 volgers die in tien verschillende landen wonen. Mensen die zich willen laten inspireren. Het overgrote deel van mijn volgers bestaat uit vrouwen in de leeftijd van 25-45 jaar. Precies de doelgroep die ik ook voor ogen had. Het is klein begonnen, maar het begint al aardig op een ‘uit de hand gelopen hobby’ te lijken. Begrijp me goed: ik ben juist dankbaar dat ik in de gelegenheid ben om zoveel mensen te bereiken en te enthousiasmeren.

De boodschap uitdragen
De Facebookpagina zorgde er ook voor dat verschillende media contact zochten. Ik heb her en der mijn verhaal al kunnen vertellen. In september begon ik met een tweewekelijkse rubriek in het Nederlands Dagblad en onlangs organiseerde ik een avond met lezingen in de bibliotheek van Harderwijk. Bovendien ging eind november mijn website online. Iedereen (ook de mensen zonder Facebook) kan nu meelezen. Ik ben heel gelukkig met dit resultaat en het smaakt naar meer. Niet omdat ik mezelf zo bijzonder vind, maar omdat ik de boodschap wil uitdragen. Omdat ik meer mensen wil bereiken met mijn verhaal. Over hoe je leven overzichtelijker en prettiger wordt zodra je aan het minimaliseren slaat.

Drie populairste
Inmiddels heb ik op de Facebookpagina ruim 140 onderwerpen behandeld en uitgewerkt in verschillende tips. Hieronder vind je de drie populairste:

– De vakantiepot

– De avondvierdaagse

– Nieuw is de norm
(scroll in het Op Orde archief)

Toekomst
En 2017? Dat wordt het jaar van mijn boek. In mei komt het uit. In de tussentijd ga ik verder met het posten van berichten op Facebook en op de website. Zoals jullie van mij gewend zijn.

Ik wens iedereen alle goeds voor het nieuwe jaar!

Winkelwagen