Tip 153: Een kaartje of een mailtje?

Heb je niet veel tijd om te minimaliseren? Pak dan eerst eens een paar kleine projecten aan. Die kosten niet veel tijd, zijn goed te overzien en bieden direct resultaat.

Zo’n eenvoudig af te ronden klusje is het uitzoeken van alle wenskaarten. Pak die er eens bij. Zijn ze goed en mooi genoeg om te versturen? Noteer welke je nog op voorraad hebt. Dan hoef je daar niet over te twijfelen in de winkel. Je weet immers wat je hebt. Ik bewaar alle kaarten en enveloppen in een bak. Daar leg ik ook een velletje postzegels bij. Zo is ‘even een kaartje sturen’ snel en gemakkelijk gedaan.

Andere kaarten
Steeds meer mensen gaan over op het versturen van e-cards. Als minimalist juich ik dat toe. Dat bespaart papier en veel vervoersbewegingen (denk even aan de route die het kaartje aflegt). Maar misschien vind je zo’n digitale groet te onpersoonlijk. Dat kan ik mij voorstellen. Misschien zijn de nieuwe kaartjes van bloeipapier dan iets voor je. Dat is duurzaam papier waar bloemzaadjes in verwerkt zijn. Als je dit papier in de aarde stopt, komen er fleurige bloemen op. Je stuurt dus een bosje bloemen over de post, maar dan net even anders.

Sturen jullie nog regelmatig ‘echte’ kaarten?

1 reactie op “Tip 153: Een kaartje of een mailtje?”

  1. Ik schrijf bijna wekelijks een kaart, voor verjaardagen, naar een vriendin , gewoon voor de gezelligheid of om iemand te verrassen. Post krijgen is altijd leuk 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.