Tip 162: Love is in the air

Liefde
Op 14 februari 1994 deed ik stiekem een kaartje op de post voor die ‘ontzettend leuke jongen’. Inmiddels zijn we alweer 23 jaar samen. Dus je begrijpt, ik houd Valentijnsdag in ere!
Maar niet op de manier waarop het ons in de winkels wordt opgedrongen. Dat verbaast je natuurlijk niet. Ik vind het een beetje doorgeslagen. Zo’n dag lijkt vooral een commercieel belang te dienen. Dat staat mij tegen. Bovendien hebben veel artikelen een hoog wegwerpgehalte of zijn ze alleen te gebruiken op Valentijnsdag. Als minimalist wil ik vooral duurzame keuzes maken. Met het aanbod in de winkels kan ik dus niet zoveel.

Eenvoud
Het is veel leuker om op een eenvoudige manier te laten merken dat je van iemand houdt. Minder is meer, wat mij betreft. Het gaat om de intentie. Mocht je even geen inspiratie hebben, zoek dan eens op de website Pinterest. Het kost je soms voorbereidingstijd, maar het kan deze dag net een speciaal tintje geven. Dus verraste ik mijn gezin vanochtend met een hartjesboterham, een leuk gedekte tafel en voor iedereen een persoonlijke boodschap.

Doen jullie ook aan Valentijnsdag? En op welke manier?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.