Tip 17: Groente en fruit

Elk plastic tasje is er een te veel. Wie daar nog over twijfelt, moet maar eens googlen op trefwoorden als ‘plastic soup’. De beelden spreken voor zich. Ik ben een paar jaar geleden om die reden overgestapt op het gebruik van duurzame netjes voor groente en fruit. Want ja, ik trok ook elke keer zo’n plastic zakje in de supermarkt. En dat zakje ging een half uur later alweer in de pedaalemmer omdat ik de spullen in de groentelade van de koelkast legde. Wat een verspilling. En nogal milieuonvriendelijk.
Via internet kwam ik de herbruikbare groentezakjes Take5Nets tegen van het merk Again & A-gain. Supersterk en gemakkelijk te vullen. Ik heb er vijf. Toen ik ze voor het eerst gebruikte, had ik negatieve reacties verwacht aan de kassa. Maar meestal hoor ik dat mensen het juist heel handig vinden. Grappig dus. Je brengt anderen ook weer op een idee. Ik heb er zelf ook een paar gehaakt. Die gaan elke zaterdag mee naar de markt. Voor de appels en de peren. Klinkt misschien wat bijdehand, maar het kan geen kwaad om zo nu en dan het goede voorbeeld te geven.

NB dit is een tip uit het Op Orde-archief

Winkelwagen