Tip 174: Kleding combineren

Zoals je in eerdere blogs hebt kunnen lezen, heb ik mijn kleding drastisch geminimaliseerd. Ik ervaar elke morgen hoe fijn dat is. Sindsdien weet ik welke kleding ik heb en welke kleren mij passen. Nog belangrijker: ik weet ook precies welke kleding ik lekker vind zitten. Alles past op één rek. We hadden in de slaapkamer een grote kledingkast met drie schuifdeuren, maar die hebben we inmiddels verkocht. Dat gaf meteen veel ruimte. Heerlijk!

Combineren
Ook mijn kinderen hebben niet veel kleding. Alles wat zij hebben, dragen zij graag. Daar is het op uitgezocht. Ik kies voor hen kleding die qua kleur en stijl goed combineert. Op de foto bij dit stukje zie je hoe mijn dochter met een paar kledingstukken allerlei combinaties kan maken. Zo eenvoudig is het.

Doordragen
Ik kies ook voor kleding die je in meerdere seizoenen kunt dragen. Het rokje met alleen een shirtje is ideaal voor de zomer. Als het iets frisser wordt, dan draagt mijn dochter er een spijkerjasje overheen. Wordt het nog kouder, dan kan ze het rokje ook dragen in combinatie met een warm vest.

Voor mij geldt hetzelfde; ik heb weinig kleding nodig omdat ik veel combinaties kan maken. Daardoor voelt het niet alsof je steeds hetzelfde aan hebt. Als je daar meer over wilt lezen, moet je via Google maar eens zoeken naar ‘project 333’ van Courtney Carver. Heel inspirerend!

Hoe doen jullie dat met kleding?

Winkelwagen