Tip 3: Sokken (archief)

De sokken in de was. Dat was bij ons een terugkerend probleem. Ik hing ze op aan de waslijn (we hebben geen droger) maar ik kwam er altijd een paar tekort. Of beter gezegd: ik hield er altijd een of meerdere over. Waar bleven die dingen? Als ik dan de kamers van de kinderen aan het schoonmaken was, wist ik het antwoord. In een hoekje onder het bed. Of blijven hangen in een broek. Of toch achtergebleven in de sporttas. Uhm, dat kon anders!

Bij het bekende Zweedse warenhuis zijn clips te koop, die je kan gebruiken om je sokken per twee in de wasmachine te doen. Maar hé, ik wil graag minder spullen in mijn huis. Ik schaf liever niet weer wat aan om een probleem te verhelpen.

Wij doen het als volgt: iedereen doet zijn sokken in een bolletje in de wasmand. En zo niet, dan gaan de kinderen zelf op zoek naar die verdwenen sok! Je maakt hen verantwoordelijk. Als ze lang moeten zoeken, stoppen ze de sokken de volgende keer echt wel keurig in een bolletje in de wasmand. Ook bij jongere kinderen werkt dit goed, heb ik gemerkt. De sokken haal ik – voordat ik ze in de wasmachine mik – even uit elkaar.
Kind kan de was doen…

Hoe pakken jullie dit aan?

Winkelwagen