Tip 188: Sokkenleed

Afgelopen februari bestelde ik voor mijn man – via internet – drie paar bamboe sokken. Ik zocht al een tijdje naar goede sokken, ook vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Die drie paar kostten twintig euro. Ik vond de prijs nogal pittig, maar de website verzekerde mij:
Afgelopen februari bestelde ik voor mijn man – via internet – drie paar bamboe sokken. Ik zocht al een tijdje naar goede sokken, ook vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Die drie paar kostten twintig euro. Ik vond de prijs nogal pittig, maar de website verzekerde mij:
‘Voldoende sterk, toch lichtgewicht door de sterke vezel. Wist je dat van sommige soorten bamboe, huizen gebouwd worden?’
En over bamboe werd geschreven: ‘Dé duurzaamheidsbelofte van de 21e eeuw’.

Ik dacht daarmee een prima aankoop te doen. Daar ging mijn man natuurlijk nog jaren plezier van hebben. Tja. Je voelt hem al aankomen. Kijk nog maar eens goed naar die foto. Zucht! Zó jammer. Er zitten nu al flinke gaten in en de stof is helemaal versleten. Ook zakken de sokken af. Je begrijpt, ik ga daarover mijn beklag doen bij de winkel. Want ik baal zo van dit soort dingen. Probeer je juist bewust in te kopen, kies je voor kwaliteit en krijg je vervolgens dit soort rommel.

Hebben jullie ook wel eens soortgelijke ervaringen?

Winkelwagen