Tip 187: Even geen vlees meer…

Het kan je bijna niet zijn ontgaan: vorige week werd onderstaand filmpje volop gedeeld op internet. Het gaat over de wanpraktijken bij een bekend Belgisch slachthuis voor varkens. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik het filmpje niet eens helemaal heb afgekeken. Te heftig! Mocht je het nog niet hebben bekeken, dan waarschuw ik je bij deze.

De beelden hebben mij en mijn man wel weer aan het denken gezet. Wij eten niet veel vlees en als we het kopen, dan halen we dat bij de keurslager in het dorp. Daar betaal je iets meer, maar dan nemen we gewoon iets minder.

Als ik de beelden uit België zie, dan wil ik eigenlijk helemaal geen vlees meer eten. Zo kunnen wij toch niet met dieren omgaan? Ik zeg bewust wij, want links- of rechtsom werk je hier aan mee als je vlees blijft eten. De varkens in dat Vlaamse slachthuis werden zelfs met een keurmerk verkocht, omdat ze zo’n goed leven hadden gehad. Tja. Daar sta je dan als kritische consument.

Ik ben niet tegen vlees eten. Maar ik zou wel de garantie willen hebben dat die dieren niet zijn mishandeld. Hoe dan ook, wij zeggen de komende maand april als gezin NEE tegen vlees. En wie weet rekken we de periode nog verder op. Gewoon omdat het kan. Om bewust te worden. Om uit te vinden hoe makkelijk we zonder kunnen.

Ik heb al een hele lijst met lekkere vegetarische gerechten opgesteld. Daar krijg je trek van. Maar ik houd me aanbevolen voor meer tips.
Hebben jullie recepten voor vegetarische maaltijden die ik niet mag missen?

https://www.animalrights.nl/animal-rights-filmt-mishandeling-van-varkens-slachthuis-tielt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.