Tip 198: Vazen en kaarsjes

Voordat ik begon met minimaliseren, had ik op veel plekken in huis allemaal decoratiespullen. Van vazen en waxinelichthouders tot kransen en kussens. Ik vind dat soort woonaccessoires nog steeds erg leuk, maar ik heb in de afgelopen jaren ook een grote hoeveelheid weggedaan. En daar heb ik geen spijt van. In tegendeel: het heeft mij in praktische zin veel opgeleverd. Ook mannen vinden het prima als er decoratieve spullen uit huis verdwijnen. Terwijl ze doorgaans best kritisch kunnen zijn over het minimaliseren. Geen man die je in dit geval tegenhoudt ­čÖé

Dus kijk vandaag eens rond in je woonkamer, keuken of slaapkamer. Van welke accessoires word je erg blij? Houd dan alleen dat. De rest kan weg. (Is het echt zo simpel? Ja ├ęcht!)

Vind je het moeilijk om die keuze te maken? Denk dan eens na over de volgende vragen:

  • Welke spullen staan er die je eigenlijk niet zo leuk meer vindt?
  • Welke spullen heb je gekregen en uit schuldgevoel bewaard?
  • Welke spullen staan in de weg tijdens het schoonmaken?
  • Welke spullen moet je altijd eerst aan de kant zetten om iets belangrijks te kunnen pakken?

 

Ik heb indertijd gekozen voor een paar decoratieve dingen. Maar zijn de kamers in huis nu kaal? Ik vind van niet. Bovendien: ik heb gemerkt dat ik meer rust ervaar en meer ruimte en tijd heb dankzij het minimaliseren. Ja, ook tijd. Want alles wat ons huis heeft verlaten, hoef ik niet meer schoon te maken of te onderhouden. Geloof me: dat scheelt zee├źn van tijd. Heerlijk!

Winkelwagen