Tip 339: Hoeveel spullen heb jij?

Als je de voordelen van ‘minder spullen’ wilt gaan ervaren, zal je moeten kijken naar de hoeveelheid spullen die je in je huis hebt. Dat lijkt een open deur… Maar is de basis onder het minimaliseren.

Bevraag jezelf: Waarom heb ik 18 paar sokken, 21 koffiemokken of 3 verschillende zwarte mascara’s?

Deze maandag is misschien een mooi moment om eens even je sokkenmandje door te gaan…

Heb je er genoeg? Dan kan je de aanbieding van 6 paar sokken voor een klein prijsje bij de kassa laten liggen. Laten we stoppen met het onnodig consumeren omdat het ‘lekker goedkoop’ is. Want wie betaalt er nou de werkelijke prijs voor jouw ‘kassadeal’?

2 reacties op “Tip 339: Hoeveel spullen heb jij?”

  1. Nou, toevallig zeg dat je sokken benoemt! Ik ben nu sinds een tijd ook bezig om bewust te worden van wat we allemaal wel niet hebben…en hoeveel overal van. En vanochtend dacht ik aan mijn sokken. Heb er voldoende, maar toch allemaal net niet warm genoeg voor mij deze dagen dus ik dacht; ik ga investeren in goede sokken voor de winter √©n de zomer! En de rest doen we dan in de kledingbak, ze zijn nog goed. En dan idd maar een paar of 6, dat is voldoende, want we wassen geregeld. Dank voor dit heldere stukje.

  2. Daar zijn wij ook een beetje mee bezig op het moment. We kochten voor mijn man altijd werksokken van aanbiedingen. Die waren ook heel snel weer kapot. Hij heeft er nog een heleboel, die gaat hij ook gewoon op maken, maar we hebben ook nieuwe sokken gekocht. 10 paar van de Wolfederatie (geen aandelen). Die had hij ook toen we trouwden en het laatste paar heb ik een paar jaar geleden weggegooid. Toen waren ze echt op. We zijn dit jaar 38 jaar getrouwd, dus ga maar na.
    Gisteren toevallig een aantal nieuwe werk t-shirts en polo’s gekocht. Die hadden we ook altijd van de aanbieding. Dunne dingen, die heel snel verwassen.
    Hij heeft van zijn vorige werkgever van het merk Santino T-shirts en polo’s. Hij werkt daar al zeker 5 jaar niet meer en dit alles werd en wordt zeer intensief gedragen en gewassen. Het blijft goed en mooi (op de verfvlekken, kitvlekken en spijker- en metaal beschadigingen na) Maar is allemaal donkerblauw en hij wilde voor de zomer graag een iets lichtere kleur. Is lichtblauw en lichtgrijs geworden.
    Hadden we natuurlijk al veel eerder moeten doen, maar pas de laatste jaren, sinds ik veel consuminder blogs volg wordt ik me hier bewuster van en gaan we er steeds meer naar leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen