Tip 340: Ondergoed

Vandaag gaan we weer eens aan de slag met een klein, eenvoudig af te ronden project. Maar je weet, al die kleine projecten maken straks een grote verandering. Begin met je eigen ondergoed. En wellicht daarna de onderkleding van je kinderen.

Want wist je dat het bij ondergoed net zo gaat als bij je andere kleren: je draagt vaak hetzelfde. Uiteraard als het eerst uit de was is gekomen… Maar meestal dragen we slechts een klein gedeelte van het ondergoed dat we bezitten. We trekken immers liever iets aan dat lekker zit. 

Kijk vandaag eens naar welk ondergoed jij het liefste draagt.  Zelf kies ik in de winkel meestal voor hetzelfde ondergoed, van hetzelfde merk. Toen ik een half jaar geleden een paar extra broekjes nodig had, omdat er een aantal behoorlijk versleten was, baalde ik stevig. Want het ondergoed dat ik zo lekker vind zitten, had allemaal aanpassingen gekregen. ‘Verbeteringen’ noemen ze dat. Ik zit er lang niet altijd op te wachten. Wat mij betreft mogen merken gewoon jarenlang hetzelfde model blijven voeren: als het goed is, is het goed. Maar ja, marketing hè, we moeten keer op keer verleid worden tot aankopen doen…

Het is misschien niet zo lastig om ondergoed weg te doen dat kapot is (en niet meer te repareren), maar wat doe je met die leuke BH die niet zo lekker zit? Of je bent afgevallen. Of juist wat aangekomen. Het past allemaal niet meer. Maar het is nog wel goed. En die ene BH, voor onder dat speciale truitje – een keer gedragen voor een feestje. Houden? Ook al draag je het nooit meer? Je kan mijn antwoord natuurlijk al raden. Houden om het houden is zinloos. Maak er eventueel een goede vriendin of je zus blij mee. Of geef het aan een goed doel. Durf spullen van de hand te doen. Kies bewust.

Wat vond je nog meer tussen je ondergoed dat er echt helemaal niet hoort te liggen? Oude zakdoeken? Een ceintuurtje? Sportzakken? Een zwarte panty met lange ladders erin? Doe het weg of leg het op de plek waar het eigenlijk thuishoort.

Speciaal ondergoed verdient misschien nog wel even wat aandacht. Ik bedoel daarmee bijvoorbeeld een corrigerend hemdje dat je alleen onder een speciaal jurkje draagt. Of een huidkleurig broekje voor onder je witte linnen zomerbroek. Als je iets daadwerkelijk gebruikt, dan is de keuze makkelijk: houden. Maar bedenk steeds: je hebt al snel te veel. De meeste huishoudens wassen vaak. Dus erg veel ondergoed heb je helemaal niet nodig.

Nog zoiets. Stel, je hebt twintig onderbroeken. Je gebruikt er eigenlijk maar zes, omdat je vaak wast. Leg die andere dan tijdelijk weg. Bijvoorbeeld in een voorraadbox. Ze hoeven er echt niet alle twintig te liggen. Het gaat al snel door elkaar liggen, je raakt het overzicht kwijt. Dat geldt ook voor je hemden natuurlijk. Leg neer wat je gebruikt. Al het andere berg je even op of kan echt weg. Is ook weleens lekker trouwens. Tegen de tijd dat er onderbroeken versleten raken, hoef je niet naar de winkel. Je winkelt – heel minimalistisch – in je eigen voorraadkast…

Winkelwagen