Tip 351: Plastic serviesgoed

Met dit lekkere weer eten wij zodra het maar kan graag buiten. Tegenwoordig pakken we dan het bestek en de borden die we ook binnen gebruiken. Maar voorheen ging dat wel anders. Ik had zelfs meerdere setjes serviesgoed voor buiten. Vaak van plastic, want dan kon het tegen een stootje. Voor het kamperen had ik ook nog speciaal serviesgoed. Dus als ik op zoek ging naar borden en bekers, dan kwam ik van alles tegen. Verrassing! ‘Oh ja, die bakjes had ik ook nog!’ Of: ‘Hé, ik had dus toch nog een koeltasje. Jammer, ik heb er deze week net een nieuw meegenomen bij een actie in de supermarkt…’

Misschien herken je het bovenstaande. Je hebt genoeg spullen, maar veel gebruik je niet. Sterker nog: je weet niet eens wat je allemaal hebt… Zoek daarom vandaag al het serviesgoed in huis eens bij elkaar. Kijk er kritisch naar. Stel jezelf de vraag: wat gebruik ik nog? En hoe vaak gebruik ik het? Welke dingen kom je tegen waarvan je niet meer wist dat je ze had? Uiteindelijk houd je alleen wat je echt vaak en graag gebruikt. De rest van de spullen krijgt een tweede leven via de weggeefhoek op Facebook of de kringloopwinkel. Hoeveel bakjes om ijsklontjes te maken kwam je tegen?

2 reacties op “Tip 351: Plastic serviesgoed”

  1. Mjah, ik ben echt een vreemde eend…ik heb dus altijd dezelfde kopjes gehad, duralexglazen,zonder oortje. We gebruiken ze voor warme en koude dranken. Als die al stuk gaan, wat zelden gebeurt,heb ik er genoeg over(en een paar op voorraad in de verpakking). Ze gaan ook mee kamperen.
    Het andere voordeel van altijd die kopjes/glazen gebruiken is dat ik niet op elke nieuwe rage in serviesgoed in hoef te gaan. Dat geeft rust. Het heeft me vast ook kapitalen bespaart.
    Saai, vast wel.Origineel, ook wel.

  2. Bij keukenspullen en servies en glazen let ik er steeds meer op of iets voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Daardoor is er al veel weggegeven of naar de kringloop gegaan en worden mijn keukenkastjes steeds leger. Hierdoor word schoonmaken ook een stuk makkelijker en hoef ik minder vaak mijn kastjes op de kop te zetten om iets te vinden en schaf ik ook geen dingen meer aan die ik al had.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.