Tip 351: Plastic serviesgoed

Met dit lekkere weer eten wij zodra het maar kan graag buiten. Tegenwoordig pakken we dan het bestek en de borden die we ook binnen gebruiken. Maar voorheen ging dat wel anders. Ik had zelfs meerdere setjes serviesgoed voor buiten. Vaak van plastic, want dan kon het tegen een stootje. Voor het kamperen had ik ook nog speciaal serviesgoed. Dus als ik op zoek ging naar borden en bekers, dan kwam ik van alles tegen. Verrassing! ‘Oh ja, die bakjes had ik ook nog!’ Of: ‘Hé, ik had dus toch nog een koeltasje. Jammer, ik heb er deze week net een nieuw meegenomen bij een actie in de supermarkt…’

Misschien herken je het bovenstaande. Je hebt genoeg spullen, maar veel gebruik je niet. Sterker nog: je weet niet eens wat je allemaal hebt… Zoek daarom vandaag al het serviesgoed in huis eens bij elkaar. Kijk er kritisch naar. Stel jezelf de vraag: wat gebruik ik nog? En hoe vaak gebruik ik het? Welke dingen kom je tegen waarvan je niet meer wist dat je ze had? Uiteindelijk houd je alleen wat je echt vaak en graag gebruikt. De rest van de spullen krijgt een tweede leven via de weggeefhoek op Facebook of de kringloopwinkel. Hoeveel bakjes om ijsklontjes te maken kwam je tegen?

Winkelwagen