Tip 350: Zandbakspeelgoed

Wat fijn dat het lekker weer is. Ik kan daar echt van genieten. Zoveel mogelijk naar buiten, da’s heerlijk! Ook de kinderen vinden het prachtig, ze spelen graag in de zandbak. Bij jou ook? Het is een mooi moment om al dat zandbakspeelgoed eens te sorteren. Hoeveel emmertjes, gietertjes, schepjes en vormpjes heeft je kind? Net zoals bij het andere speelgoed geldt: te veel maakt passief. Als je kinderen amper in de zandbak kunnen zitten en spelen (omdat het meer een verzamelplek is geworden), dan komen ze niet tot spel. Dat zou jammer zijn, toch?

De oplossing is wederom eenvoudig: verminder de inhoud. Je zult zien dat het werkt, succes verzekerd. Want waarom zou een kind vijf gietertjes moeten hebben? Nergens voor nodig. En ik weet wel hoe het komt. Het zijn van die strandpakketjes die ze bij hun verjaardag krijgen; het is zo’n klassiek cadeau. Net als viltstiften en een kleurboek. Altijd handig, toch? Misschien doe je dat zelf ook wel; je hebt nog een paar euro over voor een extra cadeautje. Dus dan doe je er een emmertje en een zeef bij. Maar heb je je ooit weleens afgevraagd hoeveel van dat soort zandbakspeelgoed een kind al heeft?

Zoek al die spullen eens uit.  Verminder de inhoud en doneer goed speelgoed aan de kringloopwinkel of de peuterspeelzaal. Misschien wil je een emmertje en een schepje extra houden, omdat je kind samen met vriendjes zandtaartjes bakt? Prima, gewoon doen. Maar wees tegelijkertijd streng bij het selecteren. Zeker voor dit soort speelgoed geldt: overdaad schaadt!

Winkelwagen