Tip 353: De kringloopbak

Roep tijdens het minimaliseren de ‘taxateur’ in jezelf wakker. Beoordeel alle spullen in huis. Neem een voorwerp in handen en stel jezelf de vraag: gebruik ik dit graag en vaak? Zo niet, dan kan het weg. Daarmee bedoel ik niet: gooi maar in de kliko. Dat is zonde van de grondstoffen. Iets gaat pas bij het restafval als je het niet meer kan repareren. Geef spullen zoveel mogelijk een tweede kans. Geef het bijvoorbeeld weg aan een ander. Of breng het naar de kringloopwinkel.

Ik heb in de afgelopen jaren veel opgeruimd, ons huishouden is geminimaliseerd. Desondanks kom ik nog regelmatig spullen tegen die weg kunnen. Die leg ik neer op een speciaal plekje in de garage, een beetje uit het zicht. Eens in de zoveel tijd lever ik die spullen af bij de kringloopwinkel. Thuis spaar ik die spullen op in een ‘kringloopbak’. Dat werkt prettig: als je genoeg hebt verzameld, breng je het weg. Ik wil ook voorkomen dat anderen weer spullen uit de bak halen. Weg is weg. Daarom nogmaals het advies: leg die bak niet in het zicht als je niet wilt dat de hele familie zich er tegenaan bemoeit…Daarmee zeg ik dus niet dat je zomaar de spullen van een ander in die bak moet stoppen.

Hebben jullie wel eens spullen teruggepakt, waarvan je in eerste instantie afscheid had genomen?

2 reacties op “Tip 353: De kringloopbak”

  1. Ik heb er weer een schnittfix mes uitgehaald. Dat is een mes dat je op verschillende breedtes kan zetten en ik kwam erachter dat deze ideaal is om friet te snijden.

  2. Die bak staat er bij mij ook! Of ik gooi het gelijk in de kofferbak van de auto. Ik heb er wel eens iets uitgehaald, maar dat ging uiteindelijk in de volgende ronde toch mee naar de kringloop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen