Weer thuis

Vorige week kwamen wij thuis van een kampeervakantie in Frankrijk. Wat hebben we genoten! Maar ook thuis gaat de vakantie door. We hebben een heerlijk huis, dus daar genieten we extra van na zo’n periode.  Kennen jullie dat gevoel dat alles weer een beetje ‘nieuw’ is en anders lijkt in je eigen huis?

Maar je begrijpt, er moet na een vakantie ook heel wat uitgepakt worden. We zijn met zeven personen bijna drie weken weg geweest. Het viel me opnieuw op hoe prettig het is om in een opgeruimd huis te wonen. Waar alleen spullen liggen die we echt gebruiken en die echt waarde hebben voor ons. Bovendien is er voor alles ruimte; we hoeven geen spullen terug te stoppen in uitpuilende kasten. Voor alles in ons huis is een vaste plek. Voor alles in ons huis is ruimte.


Het uitruimen en opruimen na onze vakantie is vrij snel gepiept. We hebben er een ruime morgen over gedaan. 
Alle kampeerspullen zijn schoongemaakt en naar de kelder gegaan. En alle spullen in huis hebben weer de vaste plek ingenomen. De kinderen helpen altijd mee. Het is samen uit, samen thuis. Dus handen uit de mouwen. En van het meehelpen leren ze veel 🙂

Ik moet er trouwens niet aan denken om nog dagen in de vakantiezooi te zitten. Zonde van de rest van de vakantiedagen! Ik houd liever nog effe  écht vakantie dan het gevoel te hebben ‘eigenlijk’  op te moeten ruimen.  Maar zo denkt niet iedereen, heb ik gemerkt.

Hoe doe jij dat? Direct aan de slag of stel jij het liever uit?

 

Winkelwagen