Zelf bakken & verpakken

In onze regio is de vakantie voorbij, vandaag gaan de kinderen weer naar school. Alleen onze oudste drie kinderen hebben nog een dagje vrij. Zij zitten op het voortgezet onderwijs en mogen morgen beginnen. Maar wat zijn die zes weken voorbij gevlogen:)

Alle voorbereidingen zijn afgelopen week getroffen. Passen de gymschoenen nog na een ‘vakantiegroeispurt’? Uitgewassen luizenzakken liggen weer klaar. En vanmorgen vulde ik voor het eerst de schoolbekers en bakjes weer.

Wij gebruiken de flessen van Klean Kanteen. Ze bevallen ons erg goed omdat ze niet lekken en er een brede openig in zit waardoor ze makkelijk zijn af te wassen. Overigens krijgen ze alle vijf – ook die op het voortgezet onderwijs- water mee.

Wij proberen met ons gezin zo veel mogelijk onnodig afval te voorkomen. Vaak gaat er fruit of iets van een voedzame zelfgebakken koek mee. Want wat spaart zoiets kleins – als onverpakte koeken-  veel afval uit!  Denk je eens in: veertig schoolweken keer vijf dagen een pauzehap. Dat spaart toch maar mooi tweehonderd koekpapiertjes uit 🙂

Dus:

Ga zelf bakken en verpakken!

Wist je dat dit op jaarbasis ook nog eens veel goedkoper is?

Wat geef jij je kinderen mee naar school?

 

5 reacties op “Zelf bakken & verpakken”

  1. Op de school van onze kleinkinderen is het al jaren verboden om voorverpakte koekjes en brikverpakkingen mee te nemen.Alle kinderen gebruiken een plastieken doosje om hun versnapering in te steken en hebben een navulbare fles met bij voorkeur water. Ze mogen hun flessen overdag bijvullen aan het fonteintje op school.
    Onze dochter koopt meestal nicnacjes om mee te geven naar school en ze mogen er elk 10 meenemen.
    Ik vraag me af of zelf bakken goedkoper uitkomt aangezien je dan toch de kost van zowel ingrediënten en verbruikte energie moet meerekenen.

  2. Ook helemaal voorstander van ‘zelf bakken en verpakken’! Meestal heb ik zo’n 3 verschillende zelfgebakken pauzehapjes in de vriezer liggen. De avond ervoor haal ik uit de diepvries wat ik nodig heb en zo hebben ze elke morgen, naast het fruit, wat lekkers in hun trommeltje. Favoriet is hier: appelkruimelplaatkoekvierkantjes (van Aad), boterkoek (ook vierkantjes, gebakken in een ovenschaal), twixkoek (van Laura, ook gebakken in een ovenschaal), cupcakejes of zelfgebakken havermoutkoekjes gewoon uit de koektrommel. Genoeg zelfmaak-ideetjes ?!

      1. Ik heb van die kleine (diepvries-)bakjes met een blauw dekseltje en daar past precies de koek in. Deze bakjes passen ook precies in de (Mepal) schooltrommeltjes. Daarnaast past precies een kiwi, druifjes, mandarijn of in zo’n zelfde bakje stukjes appel met kaneel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Winkelwagen