Zelf bakken & verpakken

In onze regio is de vakantie voorbij, vandaag gaan de kinderen weer naar school. Alleen onze oudste drie kinderen hebben nog een dagje vrij. Zij zitten op het voortgezet onderwijs en mogen morgen beginnen. Maar wat zijn die zes weken voorbij gevlogen:)

Alle voorbereidingen zijn afgelopen week getroffen. Passen de gymschoenen nog na een ‘vakantiegroeispurt’? Uitgewassen luizenzakken liggen weer klaar. En vanmorgen vulde ik voor het eerst de schoolbekers en bakjes weer.

Wij gebruiken de flessen van Klean Kanteen. Ze bevallen ons erg goed omdat ze niet lekken en er een brede openig in zit waardoor ze makkelijk zijn af te wassen. Overigens krijgen ze alle vijf – ook die op het voortgezet onderwijs- water mee.

Wij proberen met ons gezin zo veel mogelijk onnodig afval te voorkomen. Vaak gaat er fruit of iets van een voedzame zelfgebakken koek mee. Want wat spaart zoiets kleins – als onverpakte koeken-  veel afval uit!  Denk je eens in: veertig schoolweken keer vijf dagen een pauzehap. Dat spaart toch maar mooi tweehonderd koekpapiertjes uit 🙂

Dus:

Ga zelf bakken en verpakken!

Wist je dat dit op jaarbasis ook nog eens veel goedkoper is?

Wat geef jij je kinderen mee naar school?

 

Winkelwagen