Wij deden een kast weg…

Dat minimaliseren een heel proces is, heb je misschien wel gelezen in de tips die ik schrijf. Een proces waarin je elke keer keuzes maakt. Je stelt jezelf vragen. Gebruik ik dit? Vind ik het waardevol? Tijdens zo’n periode van minimaliseren verandert soms je gevoel ten opzichte van spullen. Wat je eerst dacht écht nodig te hebben, blijkt een jaar later toch onaangeroerd in de gangkast te liggen.

In de afgelopen jaren zijn er veel onnodige spullen ons huis uit gegaan. We dachten dat we het allemaal gebruikten. Dat bleek niet het geval. Daardoor is er heel veel ruimte ontstaan voor dat wat we wél belangrijk vinden. Letterlijk, maar ook figuurlijk. We leven niet alleen met de spullen die we waardevol vinden, maar we doen ook de dingen die we belangrijk vinden.

Over spullen gesproken. Er zijn al heel wat kasten weg gegaan. Als de kastvulling weg is, is het onnodig de kast te houden. En daar experimenteren we ook wel mee. Neem de kast op de foto. We keken eens goed naar de dingen die er in lagen. Zoveel was dat niet. Is het echt nodig om voor die paar spullen een hele kast te houden? We denken van niet. Dus hebben we alles dat in de kast lag een ander vast plekje gevonden. Wat blijkt: de kast is niet meer nodig. Dat geeft dus letterlijk ruimte. We hebben er nu onze piano neergezet, zodat we nog prettiger muziek kunnen maken. Je doet iets weg, maar het geeft winst. Heb jij ook al eens ruimte gemaakt voor iets anders?

 

 

Winkelwagen