Fijne jaarwisseling

Oudjaarsdag, wat is dat toch altijd een bijzondere dag. En dan bedoel ik niet het ‘geknal’… Ik heb eigenlijk gewoon een pesthekel aan vuurwerk. Het is een moment van terugkijken en vooruitzien… Wat zijn er ook het afgelopen jaar weer ontzettend veel dingen om dankbaar voor te zijn!  Ik merk ook altijd dat het bij mij gaat borrelen als ik aan een nieuw jaar denk. Nieuwe ideetjes, plannen en verwachtingen… Gisteren zei ik tegen mijn man dat het mij deed denken aan een schone bladzijde in een nieuw schoolschriftje van vroeger. Ken je dat, dat je dan weer extra netjes begon? Misschien kijk je zelf nu ook zo vooruit. Heerlijk, 2020 ga jij eens flink aan de slag! Je moet alleen misschien nog even een plan van aanpak bedenken. Onderstaande stappen kunnen je wellicht helpen!

Tien stappen

  1. Plak een NEE/NEE- sticker op je brievenbus. Jij bent de poortwachter!

  2. Neem geen gratis dingen meer aan in winkels of op straat; van reclamemateriaal tot ‘handige’ bewaarblikken aan de kassa van de supermarkt .

  3. Vermijd wegwerpproducten en voorkom zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal.

  4.  Voorkom impulsaankopen. Schrijf luxe aankopen eerst op een wensenlijstje: slaap er eens een week over voordat je het eventueel aanschaft.

  5.  Voorkom twee- of drielingen in je huis. Zijn drie vergieten in de keuken echt nodig?

  6. Koop spullen tweedehands of leen iets van een ander.

  7. Doe je kind ervaringen of bruikbare spullen cadeau, in plaats van nog meer speelgoed.

  8. Geef veel spullen weg! Er is nog altijd veel armoede, ook in Nederland.

  9. Streef naar weinig kleding: houd alleen wat je echt draagt.

  10. Laat iedereen weten dat je streeft naar eenvoud en wees consequent.

Winkelwagen