Heb jij een pen gezien?

Ken je dat, dat je middenin een telefoongesprek zit en even snel een datum of tijdstip wilt noteren, maar dat er nergens in de kamer een pen is te vinden? Zodat je uiteindelijk maar met een stuk wasco achterop een pak rijst een aantekening maakt?

Ik ken dat namelijk maar al te goed. Het huis eet pennen op. Ik weet het zeker 🙂   Hoe dan ook, ze liggen er nooit als je ze nodig hebt. Een paar jaar geleden hebben we een mandje neergezet in de kast. De afspraak werd: alle pennen die we in huis hebben, liggen in dat mandje. Ergens anders mogen geen pennen meer liggen. Een vaste plek voor alles, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ook onze jongste dochter weet dat inmiddels. Heb je een pen gebruikt, dan gaat-ie terug in het mandje. En het werkt. Toegegeven, er zijn grotere problemen in de wereld, maar je moet klein beginnen.

Overigens is het zo gek nog niet om inzichtelijk te maken hoeveel je van iets in huis hebt. Het leert je ook om gratis pennen af te slaan. Je weet immers dat je er al genoeg hebt liggen. Denk minimalistisch. Hoeveel pennen heeft een mens nodig? En het milieu hè, we doen het ook voor het milieu. Plastic pennen zijn net als de plastic borden en bekers wegwerpartikelen. Gewoon niet meer aan beginnen… 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.