Herfst

‘Het gaat niet verder dan je vel.’ Dat hoorde ik mezelf gisteren  tegen mijn dochter van zeven zeggen. Bijna floepte er ook nog uit: ‘Zeg, we zijn niet van suiker’.
Ik moest erom gniffelen. Want hoe vaak zei mijn moeder dat niet tegen mij als het weer eens pijpenstelen regende en ik op de fiets moest?

Wij hebben de regenpakken op een goed bereikbare plek in de garage hangen. Zodat het geen moeite kost om de broek en de jas te pakken. Ook na gebruik kunnen ze daar drogen. Meestal leggen we ze even over de fiets heen. Dat werkt prima. Ook voor pubers. Want eerlijk is eerlijk: als die veel moeite moeten doen om hun pak te vinden, dan haken ze af.
Zoek daarom vandaag eens alle regenkleding en paraplu’s bij elkaar. Waar heb je wat liggen? Liggen de plu’s voor het grijpen? Of moet je daar ook nog naar zoeken en schaf je daarom vaak een nieuwe aan? Als je weet wat je hebt, voorkom je overbodige aankopen. Dan hoef je die wegwerpponcho dus niet mee te nemen uit de winkel. Ook al kost die bijna niets. Ga voor overzicht en gemak en denk aan het consuminderen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.